Boşanma Avukatı
Boşanma Avukatı

Evlilik Sözleşmesi Nasıl Hazırlanır?

Türk hukuk sistemi evlilik sözleşmelerini tanımıyor, ancak tarafların haklarını korumak için “Mülkiyet Yönetimi Sözleşmelerini” tanıyor. Evlilik sözleşmesi tipik olarak mülk, miras, borçlar ve diğer mali konuları kapsar. Anlaşmanın yasal gereklilikleri karşıladığından emin olmak için bir avukattan veya noterden yasal yardım almanız önerilir. Anlaşma adil olmalı ve her iki tarafın ihtiyaç ve isteklerini yansıtmalı ve her bir tarafın kendi avukatı anlaşmayı gözden geçirmeli ve onaylamalıdır. Son olarak, anlaşmanın yasal olarak geçerli olması için imzalanması ve noter tasdikli olması gerekir. Daha fazla bilgi için Alanya’da bir avukat randevu alınabilir.

Alanya Avukatları Listesi

Alanya’da iyi bir avukat bulmak karmaşık bir süreç olabilir ama korkmayın!
Boşanma Avukatı
Muhakkak ki, yaşamınızın en zor dönemlerinde profesyonel destek almalısınız. Boşanma sürecinde tecrübe sahibi bir avukat bulmak çok önemli. Boşanma avukatı tutma konusunda nasıl bir yol izleyeceğinizi düşünmekse Alanya’da faaliyet gösteren avukatlardan başlayın. Mücadeleyi başarmak için ilk adım, doğru avukatı bulmaktan önce kendinize doğru sorular sormaktır. Yardımcı olacak bu kılavuzu okuyun.

Zina Nedeniyle Boşanma

Önceki yasaya göre zina suç sayılırdı ve karşılığında hapis cezası verilirdi. Şu anda zina suç sayılmamaktadır. Bu suç hem erkek eş adına hem de kadın eş adına kaldırılıp; “Evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerin yerine getirilmemesi evliliğin sona ermesine neden olur.” hükmü bağlanmıştır. Evlilik yükümlülüklerini ihlal eden ve güveni ihlal eden eş suçlu bulunacaktır.

Yurt dışında alınan boşanma kararının Türkiye’de tanınması

Yurtdışında alınan boşanma kararların Türkiye’de sadece tespit açısından geçerli olması isteniyorsa tanınma davası açılması yeterlidir. Fakat; boşanma kararında nafaka, velayet, tazminat gibi İcra yükümlülükleri de varsa, bir tenfiz davası açılmalıdır.

Boşanırken Avukat Gerekli mi?

Son zamanlarda boşanma avukatı tutmak isteyenlerin sayısında çeşitli nedenlerden dolayı önemli bir artış olmuştur.

Anlaşarak boşanma davası: Alanında uzman bir boşanma avukatıyla görüşerek, taleplerini açıkça ifade ederek, boşanma avukatı tarafından hazırlanacak anlaşmanın detayları tarafların hak ve çıkarları için çok önemlidir.

Bu alanda uzman bir boşanma avukatı ile boşanmanın sonucuna ilişkin tüm konuların tartışılması sonucunda bir boşanma protokolü hazırlanmalı ve taraflar bu protokol üzerinde anlaşmalıdır.

Kararlaştırılan bir boşanma davası açarken, dava dosyasında veya davanın çözümü sürecinde mahkemeye çıkmadan önce; her iki tarafça imzalanan sözleşmeli boşanma protokolü taraflar tarafından sunulmalı ve onaylanmalıdır.
Taraflardan biri boşanmanın gerçekleşmesi konusunda kararsız ise veya taraflar boşanmayı kabul ettiyse, ancak boşanmanın sonuçları olan tazminat, nafaka, velayet ve mülk paylaşımı konusunda herhangi bir anlaşmaya varmadıysa, taraflar tartışmalı bir boşanma davasıyla karşı karşıya kalacaklardır.
Tartışmalı boşanma davası, taraflar arasında boşanma ve boşanmanın sonuçları hakkında bir anlaşmaya varılmadığı Türk Medeni Kanunu’nun 166/3. maddesinde düzenlenen boşanma davalarıdır.

Boşanma davası sürecinde taraflar arasındaki çatışmaların en aza indirilmesi ve taraflar arasında boşanma konusunda makul bir süre içinde iletişim kurulması açısından boşanma avukatının rolü büyük önem taşımaktadır.